Як упровадити НАССР у закладі дошкільної освіти, теорія і практика

       Під такою назвою пройшов навчальний семінар-практикум для керівників закладів дошкільної освіти у м.Київ,  учасником якого була  завідувач Генічеського я/с №17 «Теремок» Генічеської районної ради Валентина. Кокуль.

                НАССР – це міжнародна система управління безпечністю харчової продукції, яка впроваджена в Україні у закладах освіти з вересня  2019 року. Семінар дав якісне роз’яснення питань передумов НАССР, їх упровадження в закладі дошкільної освіти, нормативні підстави.  

       Якщо більш фахово викласти основну ціль навчання, то було роз’яснення усіх постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), а саме:

  • аналіз небезпечних факторів;
  • визначення критичних контрольних точок на харчоблоці та в групових приміщеннях;
  • встановлення граничних значень;
  • введення системи контролю за ККТ та встановлення коригувальних дій;
  • встановлення процедури перевірки для підтвердження того, що система НАССР діє ефективно;
  • розроблення методів документування усіх процедур і ведення журналів, пов’язаних з застосуванням цих принципів НАССР.

                Усім учасникам семінару був наданий сертифікат про розширення професійних компетентностей (підвищення кваліфікації).

You may also like...

Залишити відповідь