Як упровадити НАССР у закладі дошкільної освіти, теорія і практика
Під такою назвою пройшов навчальний семінар-практикум для керівників закладів дошкільної освіти у м.Київ, учасником якого була завідувач Генічеського я/с №17 «Теремок» Генічеської районної ради Валентина. Кокуль.
НАССР – це міжнародна система управління безпечністю харчової продукції, яка впроваджена в Україні у закладах освіти з вересня 2019 року. Семінар дав якісне роз’яснення питань передумов НАССР, їх упровадження в закладі дошкільної освіти, нормативні підстави.
Якщо більш фахово викласти основну ціль навчання, то було роз’яснення усіх постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), а саме:
- аналіз небезпечних факторів;
- визначення критичних контрольних точок на харчоблоці та в групових приміщеннях;
- встановлення граничних значень;
- введення системи контролю за ККТ та встановлення коригувальних дій;
- встановлення процедури перевірки для підтвердження того, що система НАССР діє ефективно;
- розроблення методів документування усіх процедур і ведення журналів, пов’язаних з застосуванням цих принципів НАССР.
Усім учасникам семінару був наданий сертифікат про розширення професійних компетентностей (підвищення кваліфікації).